Het lijkt tegenwoordig bijna de normaalste zaak van de wereld. Dating apps die je vragen om via Facebook aan te melden. Deels om te verifiëren dat je een echt persoon bent, maar ook om je data te verzamelen. Je hebt dus groot gelijk als je daar niet zo op zit te wachten.
Wil jij gewoon online daten zonder dat jouw gegevens overal op straat kunnen komen te liggen? In dit artikel vertellen wij je alles over de apps waarbij je geen Facebook registratie nodig hebt.
Dating apps zonder Facebook
Ok, je wilt dus weten welke dating apps er geen Facebook registratie vereisen. En hoewel er weinig dating sites zijn die de optie niet aanbieden, zijn er gelukkig wel veel dating apps die ook andere manieren van aanmelden accepteren. Soms is dat telefonisch, andere keren via email. Hieronder zie je 8 dating apps waar je niet verplicht bent om je met Facebook aan te melden.
1. Lexa - Singles in jouw regio
Lexa
Lexa is één van de grootste dating apps van Nederlandse bodem. Dagelijks komen er honderden nieuwe gebruikers bij, die allemaal op zoek zijn naar een leuke date of echte liefde. Lexa is vooral een dating app voor singles die meer willen dan alleen een beetje ‘naar links en rechts swipen’ zoals dat bij Tinder wel gebeurt. Het handige aan de app is dat je echt alle opties hebt die de website ook biedt. Je kunt dus profielen bekijken, berichtjes sturen in de chat en ook gebruik maken van je locatie middels GPS.
Het registratieproces bij de app verloopt simpel. De methode om je via email in te schrijven is het meest prominent in beeld gebracht. Onderaan zie je wel de mogelijkheid om je te registreren via Facebook, maar het is dus niet nodig.
- Aanmelden met mailadres
- Geverifieerde profielen
2. Parship - Voor serieus daten
Parship
Parship is een serieuze dating app met een grote potentie om een partner te vinden. Volgens de dating app zelf vindt maar liefst 1 op de 3 gebruikers hier een partner. Ruim driekwart van de gebruikers is ouder dan 30 jaar. Het is dus vooral een dating app voor mannen en vrouwen die naar iets serieus op zoek zijn. Daarnaast biedt de website van parship veel extra’s, waaronder een persoonlijkheidsrapport en de garantie om veilig en anoniem te daten. Bijzonder aan de app is dat je zelf kunt bepalen hoe privé je alles wilt houden. Zo bepaal jij bijvoorbeeld zelf wie jouw foto’s mag zien. Op het blog van de website lees je daarnaast allerlei interessante artikelen die geschreven zijn door single coaches.
Het aanmeld proces is onderdeel van de garantie om privé te blijven. Je hoeft namelijk alleen maar je e-mailadres in te vullen. De dating app biedt ook de mogelijkheid om je met Facebook aan te melden, maar dat is niet verplicht.
- 1 op de 3 heeft succes
- Veilig daten keurmerk
- Veel leden boven de 30 jaar
3. e-Matching - Voor hoger opgeleiden
e-Matching
Ben jij hoger opgeleid en wil je met iemand daten die ook hoger opgeleid is? e-Matching is dan dé dating app voor jou. De dating app is eenvoudig, schreeuwt niet om aandacht en straalt een zakelijke en serieuze sfeer uit. Ook de singles die zich op de dating app bevinden zijn serieus in het zoeken van een geschikte partner. De app van e-matching doet precies hetzelfde als de website, dus het is mooi dat je geen enkele optie mist. Je kunt dus overal zoeken naar, en chatten met hoogopgeleide singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie.
Het aanmeldproces van de dating app is erg eenvoudig. Binnen één minuut maak je een profiel aan, zonder Facebook registratie. Die wordt in het gehele aanmeldproces ook niet gevraagd.
- Serieuze singles
- Veilige website
- Specifieke doelgroep
4. EliteDating - Grooste hoger opgeleiden dating app van Nederland
EliteDating
Wie op zoek is naar de beste dating app in Nederland, hoeft niet veel verder te zoeken dan Elitedating. De dating app is namelijk al meer dan 10 keer verkozen tot beste dating app van het jaar en het heeft de ambitie om daar nog veel meer overwinningen te behalen. In de afgelopen 16 jaar zijn er meer dan 1,5 miljoen registraties geweest, waaruit 245.000 relaties zijn ontstaan.
De app van Relatieplanet is eenvoudig, maar het doet precies wat het moet doen. Het leuke aan de app is de optie om overal te kunnen ‘Flirten’. Je kunt dan steeds een willekeurige persoon op je scherm laten verschijnen en aangeven of je die persoon wel of niet leuk vindt. Op die manier heb je onderweg altijd wat leuks te doen. Wanneer iemand jou ook leuk vindt, ontstaat er een match en kun je chatten.
- Dating app van het jaar
- Enorm veel leden
- Veel leden = veel zoeken
5. Tinder - Swipen naar links & rechts
Tinder
Tinder is één van de meest bekende dating apps ter wereld en heeft ruim 50 miljoen gebruikers. Het online daten is simpel. Heeft iemand een leuk profiel, dan swipe je naar rechts. Heeft iemand een minder leuk profiel, dan swipe je naar links. Volgens Tinder zelf wordt gemiddeld 1 op de 2 vrouwen naar rechts ‘geswiped’. Mannen moeten het met 1 op de 7 helaas doen met iets minder aandacht. Iedere dag kun je maximaal 50 personen naar rechts swipen. Zo voorkomt Tinder dat je iedereen leuk vindt en daarmee matches probeert te scoren. Om vaker naar voren te komen in de resultaten van mogelijke partners, kun je in de app Boosts kopen of Superlikes gebruiken. Met een Gold account kun je zien wie jou al geliket heeft. Dat scheelt veel tijd om te swipen. Ieder gebruiker heeft de mogelijkheid om zich aan te melden via Facebook, of via een telefoonnummer. Kies je voor de tweede optie, dan wordt alleen je telefoonnummer opgeslagen en geverifieerd. Op die manier voorkomt Tinder dat mensen veel nepaccounts aanmaken.
- Veel gebruikers
- Eenvoudig in gebruik
- Betalen voor promotie
6. Be2 - Internationaal succes
Be2
Met honderdduizenden geregistreerde gebruikers is Be2 een enorme dating app. Je ontdekt snel hoeveel mensen de app hebben, nadat je hem zelf hebt geïnstalleerd. Want wanneer je over straat loopt, of net ergens bent geweest, dan zie je alweer tientallen nieuwe mensen in jouw lijst staan. Dat maakt de app interessanter dan de website, omdat je hiermee veel flexibeler bent. Wie weet herken je wel iemand uit de app, die net toevallig langs kwam op de fiets. Dan heb je gelijk een leuke openingszin. Je kunt de profielen van gebruikers swipen om leuke mensen te bekijken, maar je kunt ook livestreams volgen van singles bij jou in de buurt.
- Flexibele dating app
- Swipen zoals tinder
- Geen serieuze dating
7. Happy Pancake - 100% gratis daten
Happy Pancake
Happy Pancake is een relatief nieuwe dating app die over is gewaaid uit Scandinavië. Daar wordt de app gezien als één van de betere dating apps die er zijn. Happy Pancake probeert het nu ook in Nederland en andere West-Europese landen. De app heeft helemaal geen registratie van Facebook nodig, waardoor je eenvoudig een eigen account aan kunt maken. Zo weet je zeker dat je gegevens veilig zijn.
In de app kun je de profielen van andere leden goed bekijken. Het online dating proces gaat via Happy Pancake dus ook niet zo snel als via bijvoorbeeld Tinder. In plaats van swipen, moet je hier dus eerst het profiel bezoeken. Vervolgens kun je iemand een bericht sturen, of een knipoog achterlaten. Daar kan de ontvanger dan op reageren als ze dat willen. Happy Pancake wordt ook wel gezien als persoonlijker alternatief voor Tinder. Een ander bijkomend voordeel is dat de app altijd gratis blijft.
- Geen Facebook vereist
- Gratis berichten versturen
- Weinig bekendheid
8. Pepper - Het oog wil ook wat
Pepper
Pepper is een dating app die al jarenlang populair is bij enorm veel mensen. De app probeert daten minder oppervlakkig te maken door de profielen heel erg persoonlijk te maken. Pepper gaat om meer dan alleen een profielfoto. Het gaat om de verhalen achter het gezicht die het daten zo interessant maken. Zo kun je in de app een collage maken over jezelf. Deze collage geeft andere leden inzicht over alle aspecten van het leven, zoals je vrije tijd en hobby’s tot aan je favoriete activiteiten.
- Foto's staan centraal
- Populair in Nederland
- Profiel maken kost tijd
Waarom geen facebook bij registratie?
Er wordt veel gesproken over wat er gebeurt met je gegevens als je je aanmeldt via Facebook. We weten ergens wel wat er gebeurt, maar we weten het niet helemaal zeker. We weten ook niet precies welke gegevens er gedeeld worden en – belangrijker nog – waarom ze gedeeld worden.
Kijk bijvoorbeeld eens in de voorwaarden van apps zoals Tinder, waar je de optie hebt om je aan te melden via Facebook. Je ziet dan staan dat je gegevens verzameld mogen worden, om vervolgens met derden gedeeld te worden. Wij als ‘klant’ hebben geen idee wie die derde partij is, maar het gaat waarschijnlijk om adverteerders. Want die hebben enorm veel aan de informatie die van je Facebook profiel komt.
Ze maken zo zelf een eigen profiel van jou, waardoor je ongewenst en onbewust wordt verleid om bepaalde producten te kopen. Het is dus logisch als jij er niet op zit te wachten om die gegevens zomaar met iedereen te delen. Het is dus ook aan te raden registraties via Facebook zoveel mogelijk te vermijden. Want het feit dat je niks te verbergen hebt, betekent niet dat iedereen zomaar bij je gegevens moet kunnen.
Alternatieve registratiemethodes bij dating apps
Hoewel Facebook één van de meest geaccepteerde registratiemethodes is, is het gelukkig niet overal nodig. Wil jij jezelf bij een dating app registeren zonder Facebookaccount? In dat geval heb je waarschijnlijk één van de volgende mogelijkheden:
- Telefoonnummer & Email
- MSN
- Google Account
Vooral grotere en internationale dating apps bieden meerdere mogelijkheden om je te registeren. Let wel altijd op wat er met je emailadres gedaan mag worden. In sommige gevallen behouden apps zich het recht voor om ‘reclamemateriaal te laten versturen door gerelateerde bedrijven’, waar jij mogelijk in geïnteresseerd bent. Wil je echt zeker weten dat je gegevens veilig zijn? Check dan altijd de voorwaarden van de app.
Wat als Facebook verplicht is?
Bij sommige datingdating apps kom je er helaas niet onderuit. Je moet dan echt een Facebook profiel hebben. Is er een dating app die je echt graag zou willen proberen, maar wil je niet al je gegevens delen? Dan heb je twee opties.
Beperk je gedeelde gegevens
Sinds alle privacy schandalen met Facebook, is het bedrijf veel meer gaan letten op het gebruiken van je gegevens. Je hebt nu een veel beter inzicht in de data die wordt opgeslagen bijvoorbeeld. Ook kun je beter kiezen welke gegevens je wel en niet wilt delen. Zo kun je na de registratie van een datingaccount naar Facebook gaan en daar de app selecteren. Vervolgens krijg je een schermpje te zien met alle informatie die Facebook ontvangt van de dating app, maar ook welke gegevens de dating app ontvangt van Facebook. Hoewel je lang niet alle informatiedoorstroming kunt blokkeren, zijn er wel enkele opties die ervoor zorgen dat je belangrijke gegevens zoveel mogelijk privé blijven.
Maak een tweede profiel aan
Vind je de bovenstaande oplossing nou helemaal niks? Dan zit er eigenlijk maar één ding op. Het registreren van een tweede Facebookaccount. Die kun je dan namelijk koppelen aan de dating app in plaats van je echte account. Zo kun je dus alsnog gebruik maken van alle dating apps, maar dan zonder je privacy met de hele wereld te hoeven delen.
Conclusie
Sta jij op het punt om een online datingprofiel aan te maken? Dan heb je groot gelijk om dat niet via Facebook te doen. Niemand hoeft immers te weten met wie jij matcht en met wie niet. Ook hoeft een dating app echt niet alle gegevens over jou te analyseren en door te verkopen aan anderen. Gelukkig zijn er dus nog 8 opties waarop jij de ware liefde op ieder moment kunt tegenkomen.
Bekijk ook deze gerelateerde artikelen
- De 7 beste dating apps voor jongeren
- De 20 beste gratis dating apps van Nederland
- Christelijk daten: De 6 beste christelijke dating apps
- Wat zijn de 8 leukste lesbische dating apps?
- 7 beste dating apps om te flirten
- Tinder storing: bekijk de huidige status
- Instagram dating: de beste tips om mensen te ontmoeten
- Hoe kun je anoniem op Tinder? (+ anonieme alternatieven)